Krämig one pot pasta

Krämig one pot pasta

Här tipsar vi om en krämig one pot pasta med bland annat strozzapreti, tomat, parmesan och persilja. En härlig och god pastarätt som går hem i alla väder.

I det här receptet använder vi strozzapreti-pasta. Här har vi korta, skruvade pastaformer som till skillnad från fettuccine inte är gjorda på ägg.

Den här pastasorten tillverkas genom något som kallas bronsvalsning, vilket innebär att pastadegen förs genom ett särskilt framtaget munstycke som formar pastan och ger den en något ruggad yta.

Den ruggade ytan tillsammans med formen på pastan gör att den fångar upp såsen på ett bra sätt. Ett utmärkt sätt att använda denna pastaform är i en one pot pasta, det vill säga en rätt där du kokar pastan tillsammans med alla ingredienser.

One pot pasta

Ingredienser

  • 400 g Strozzapreti
  • 400 g cocktailtomater
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • 1 knippe salladslök
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1,2 liter vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 msk smör
  • 1 kruka persilja
  • Salt och peppar


Gör så här:

  1. Dela tomaterna och skiva salladslöken.
  2. Lägg alla ingredienser förutom parmesan, smör och persilja i en kastrull.
  3. Koka upp vattnet och låt koka i ca 10 minuter. Rör emellanåt.
  4. Kontrollera att pastan är al dente. Rör i parmesan, smör och persilja.
  5. Smaka upp med salt och svartpeppar.

Servera genast!