
Tips: Nyårsförrätter
Nu när vi blickar fram mot ett nytt år fyllt av matglädje passar vi på
att tipsa om två smarriga förrätter i form av ceviche som passar strålande till nyårsmiddagen. Enkelt, gott och tjusigt att duka fram på middagsbordet. Smaklig måltid!
Ceviche med avokado och jalapeñofärskost
Ingredienser 4 portioner
- 1 mango
- 2 avokado
- ½ gurka
- 1 röd chili
- 1vitlöksklyfta
- 1 msk matolja
- 2 st lime
- ½ kruka koriander
- ½ - 1 jalapeño efter smak
- 2 msk färskost
- Salt & nymald svartpeppar
Gör så här:
- Tärna mango, avokado och gurka i centimeterstora kuber.
- Gör en dressing av limejuice, finhackad röd chili, riven vitlök och matolja.
- Marinera grönsakerna och frukten med dressingen och smaka upp med salt och peppar. Låt stå minst 10 minuter.
- Finhacka jalapeño och blanda i färskosten.
- Servera i en skål eller ett glas genom att klicka i färskost i botten och toppa med ceviche.
- Avsluta med koriander.
Ceviche med lax och jalapeñofärskost
Ingredienser 4 portioner
- 1 mango
- 1 avokado
- 200 g lax
- 20 st räkor
- 1 röd chili
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk matolja
- 2 st lime
- ½ kruka koriander
- ½ - 1 jalapeño efter smak
- 2 msk färskost
- Salt & nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Tärna lax, mango, avokado och gurka i centimeterstora kuber.
- Gör en dressing av limejuice, finhackad röd chili, riven vitlök och matolja.
- Marinera grönsakerna, laxen, räkorna och frukten med dressingen och smaka upp med salt och peppar. Låt stå minst 10 minuter.
- Finhacka jalapeño och blanda i färskosten.
Servera i en skål eller ett glas genom att klicka i färskost i botten och toppa med ceviche. Avsluta med koriander.
Smaklig måltid!