Nu när vi blickar fram mot ett nytt år fyllt av matglädje passar vi på
att tipsa om två smarriga förrätter i form av ceviche som passar strålande till nyårsmiddagen. Enkelt, gott och tjusigt att duka fram på middagsbordet. Smaklig måltid!
Ceviche med avokado och jalapeñofärskost
Ingredienser 4 portioner
1 mango
2 avokado
½ gurka
1 röd chili
1vitlöksklyfta
1 msk matolja
2 st lime
½ kruka koriander
½ - 1 jalapeño efter smak
2 msk färskost
Salt & nymald svartpeppar
Gör så här:
Tärna mango, avokado och gurka i centimeterstora kuber.
Gör en dressing av limejuice, finhackad röd chili, riven vitlök och matolja.
Marinera grönsakerna och frukten med dressingen och smaka upp med salt och peppar. Låt stå minst 10 minuter.
Finhacka jalapeño och blanda i färskosten.
Servera i en skål eller ett glas genom att klicka i färskost i botten och toppa med ceviche.
Avsluta med koriander.
Ceviche med lax och jalapeñofärskost
Ingredienser 4 portioner
1 mango
1 avokado
200 g lax
20 st räkor
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 msk matolja
2 st lime
½ kruka koriander
½ - 1 jalapeño efter smak
2 msk färskost
Salt & nymalen svartpeppar
Gör så här:
Tärna lax, mango, avokado och gurka i centimeterstora kuber.
Gör en dressing av limejuice, finhackad röd chili, riven vitlök och matolja.
Marinera grönsakerna, laxen, räkorna och frukten med dressingen och smaka upp med salt och peppar. Låt stå minst 10 minuter.
Finhacka jalapeño och blanda i färskosten.
Servera i en skål eller ett glas genom att klicka i färskost i botten och toppa med ceviche. Avsluta med koriander.