Key lime pie med pepparkakscrumble

Key lime pie med pepparkakscrumble

Här har du ett enkelt och ett toppengott recept på en efterrätt med lime - Key lime pie i glas toppad med crunchig pepparkaka. Du kan enkelt förbereda krämen och pepparkassmulorna och förvara i kylen. Häll upp i skålar när det är dags för servering.

Key lime pie i glas med pepparkakssmulor


Ingredienser


4-5 port


  • 75 g pepparkaka
  • 40 g smör
  • 200 g naturell färskost
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 Lime


Gör så här:


  1. Mixa pepparkakorna fint med stavmixer.
  2. Blanda ner rumsvarmt smör.
  3. Häll färskost i en bunke, sikta ner florsocker och vaniljsocker och rör ihop till en slät kräm.
  4. Tillsätt finrivet limeskal.
  5. Lägg lite pepparkakssmulor i botten av ett glas, fyll på med limekräm och toppa med mer smulor.


Hoppas det smakar!