Kimchirostad palsternacka

Kimchirostad palsternacka

Här har vi ett trevligt tillbehör som funkar toppen bra till bland annat kyckling och lax. Här blandar vi svenska råvaror i form av rostad palsternacka(funkar även med exempelvis morot och potatis) med koreanska smaker i form av kimchimarinad. Toppa det hela med grönkål för att få till den där extra krispigheten.

Rostad palsternacka

Ingredienser

  • 1 kg palsternacka
  • 3 msk kimchimarinad, finns att köpa i välsorterade mataffärer
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 100 g grönkål
  • Salt

Gör så här:

  1. Riv grönkålen i mindre bitar, massera in lite olja och salt.
  2. Rosta i 150 grader varm ugn i ca 5 minuter eller tills kålen blivit krispig.
  3. Sätt ugnen på 180 grader. Skala palsternackan och dela den på längden till stavar.
  4. Blanda kimchimarinad och olja och vänd runt med palsternackan.
  5. Lägg i en form och rosta i ca 20 minuter.
  6. Strössla över sesamfrön och grönkål.

Hoppas det smakar!