
Kimchirostad palsternacka
Här har vi ett trevligt tillbehör som funkar toppen bra till bland annat kyckling och lax. Här blandar vi svenska råvaror i form av rostad palsternacka(funkar även med exempelvis morot och potatis) med koreanska smaker i form av kimchimarinad. Toppa det hela med grönkål för att få till den där extra krispigheten.
Rostad palsternacka
Ingredienser
- 1 kg palsternacka
- 3 msk kimchimarinad, finns att köpa i välsorterade mataffärer
- 1 msk rapsolja
- 1 msk rostade sesamfrön
- 100 g grönkål
- Salt
Gör så här:
- Riv grönkålen i mindre bitar, massera in lite olja och salt.
- Rosta i 150 grader varm ugn i ca 5 minuter eller tills kålen blivit krispig.
- Sätt ugnen på 180 grader. Skala palsternackan och dela den på längden till stavar.
- Blanda kimchimarinad och olja och vänd runt med palsternackan.
- Lägg i en form och rosta i ca 20 minuter.
- Strössla över sesamfrön och grönkål.
Hoppas det smakar!