Grilla vegetariskt

Grilla vegetariskt

Såhär i sommartider passar vi på att lyfta fram ett par superenkla och goda tillbehör att lägga på grillen. Här har vi bland annat grillad avokado med pico de gallo och grillad sallad.

5 favoriter för en vegetarisk grillkväll

Här kommer fem riktigt goda vegetariska recept att ha på grillen. Vi hoppas ni tycker om dom lika mycket som oss!

Grillad avokado

Först ut har vi grillad avokado, här har du en smarrig förrätt som lyfter vilken grillkväll som helst.

Gör så här:


  1. Kärna ur och halvera en mogen avokado. Pensla med lite olja och grilla på direkt värme med snittytan nedåt några min.
  2. Perfekt att servera med en klick pico de gallo; tärna 2 tomater fint och finhacka 1 rödlök. Grovhacka 1 knippe koriander.
  3. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft från ½ lime, 2 krm chili flakes och 2 krm salt.

Vill du testa några nykomlingar på grillen? Spana in våra spännande tips nedan som passar som handen i handsken på sommarens grillbuffé.

Grillad sallad

Dela en romansallad i kvartar. Pensla med lite olja och grilla på direkt värme bara någon minut runtom. Servera direkt med riven parmesan och lite pressad citronsaft.

Grilla vegetariskt spett på färskpotatis

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Trä på spett (blötlagda) och grilla runtom till de fått fin färg. Krydda med rumsvarmt smör som du blandar med flingsalt och torkad dill.


Majskolv med asiatiskt kryddsmör

Nu har vi kommit till en riktig klassiker: grillad majskolv, här med ett smakrikt och gott kryddsmör.

Gör så här:

  1. Grilla majskolvar med lite olja tills de fått ordentligt med färg.
  2. Rör ihop 100 g rumsvarmt smör (gärna vispat), skal från en lime, limesaft, lite salt och chili flakes.
  3. Hacka koriander att toppa med.


Grillad tomatsås

Här har vi en klassisk sås i grillat format som funkar utmärkt till grillbrickan med diverse grillfavoriter såsom exempelvis paprika, lök, zucchini, aubergine, spetskål, tomat och svamp.

Gör så  här:


  1. Grilla 4 halverade tomater med snittytan nedåt på direkt värme ca 4 min.
  2. Lägg i en mixerbunke tillsammans med 2 dl matyoghurt, 2 tsk sambal oelek och 1 tsk socker.
  3. Mixa slätt och smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.

Smaklig måltid!