Gröna vegetariska hamburgare

Gröna vegetariska hamburgare

Så här i semestertider är det inte mycket som slår grillat. I vår pågående grillspecial tar vi nu en närmare titt på två gröna burgare att förgylla sommarkvällen med. Häng med!

Först ut har vi en riktig god vegetarisk hamburgare där vi låter svampen, i det här fallet portabello, inta huvudrollen. Tänk på att skära bort stammen innan du grillar svampen, du kan även marinera hatten innan du lägger den på gallret. Låt den ligga och dra med marinaden för att ge den lite tid att suga åt sig alla smaker på ett fint sätt. Gör gärna en marinad med några av portabellosvampens smakkompisar – citron, vitlök, timjan, rosmarin, peppar och honung. Om du vill absorbera lite av röksmaken kan du grilla en stund med locket på. Servera den vegetarisk hamburgaren med picklad rödlök, avokadokräm och tomat.

Nu tar vi en närmare titt på en toppengod burgare gjord på bland annat svarta bönor. När du gör vegetarisk hamburgare eller biffar på vegetarisk protein är det bra att addera något slags bindemedel som exempelvis ägg och ströbröd för att undvika att burgaren faller sönder och ramlar genom gallret. Ett tips är också att använda ett grillnät eller grillplåt när du grillar vegetariska burgare eller biffar.


Vegetarisk hamburgare

Ingredienser


 • 1 paket svarta bönor
 • 100 g mozzarella
 • 2 st ägg
 • 1 ½ dl ströbröd
 • 1 msk spiskummin
 • ¾ tsk salt och rikligt med nymald svartpeppar

Gör så här:


 1. Häll av och skölj 1 förp svarta bönor.
 2. Lägg i en bunke och mosa grovt.
 3. Blanda med 100g riven mozzarella, 2 st ägg, 1 ½ dl ströbröd, 1 msk spiskummin, ¾ tsk salt och rikligt med nymald svartpeppar.
 4. Låt stå minst 5 min.
 5. Forma till 4 burgare/biffar och pensla med olja innan du grillar.

Smaklig måltid!