
Pepparkaksdrömtårta
Ingredienser
Kaka
2 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
2 tsk kanel, malen
1 tsk ingefära, malen
1 tsk kardemumma, malen
1 tsk nejlika, malen
3 ägg
2 dl strösocker
3 msk gräddfil
Fyllning
100 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
250 g naturell färskost
1 dl frysta lingon
Gör så här
Värm ugnen till 225 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda vetemjöl, bikarbonat och kryddor i en bunke. Vispa ägg och socker fluffigt i en annan bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt gräddfil. Rör tills allt blandats.
Fördela smeten på bakplåtspappret och grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en slät kräm. Rör sist ner färskosten. Fördela färsostfyllningen jämnt över kakan och strö över lingonen. Rulla ihop kakan.