
Rösti med en twist
Ingredienser
Blomkålsrösti med tångkaviar och spenatsallad (för 4 personer)
Blomkålsrösti
Blomkål 1 st
Gul lök 1 st
Bakpotatis 2 st
Riven ost 100 g
Ägg 2 st
Mellanmjölk 1 dl
Salt 11⁄2 tsk
Smör 1 msk
Neutralolja 1 msk
Vetemjöl 1 dl
Spenatsallad
Babyspenat 1 påse
Päron 1 st
Gurka 1 st
Olivolja 1 tsk
Vitvinsvinäger 1 tsk
Flingsalt 1 krm
Till servering
Tångcaviar 1 burk
Matyoghurt 2 dl
Citron 1 st
Rödlök 1 st
Rösti i ugn: såhär gör du:
1. Rösti med blomkål: Finhacka löken och grovhacka blomkålen. Skala och grovriv bakpotatisarna. Lägg allt i en bunke. Blanda ner ägg, riven ost, vetemjöl, mjölk och salt.
2. Hetta upp smör och neutral olja i en eller två stekpannor (om du bara har en stekpanna, värm ugnen till 150 grader). Fördela smeten i stekpannorna (eller stek i omgångar och håll den färdiga röstin varm i ugnen). Stek på medelvärme, tryck till med en stekspade så den gräddas jämnt. Vänd efter 10-12 min med hjälp av en tallrik. Stek ytterligare 10-12 min på andra sidan.
3. Spenatsallad: Skölj spenaten och hyvla långa remsor av gurkan med en potatisskalare. Klyfta päronet, lägg allt i en salladsskål och dressa med olivolja, vitvinsvinäger och salt.
4. Finhacka rödlöken och tvätta citronen ordentligt i ljummet vatten.
5. Finriv skalet av citronen över röstin. Skär citronen i klyftor.
6. Toppa nystekt rösti med tångcaviar, matyoghurt och rödlök. Servera med spenatsallad och citronklyftor.
Voila en potatisrösti som smakar fantastiskt! Bon Appetit!