Philip Cohen skalar vitlök

Förvara vitlök på bästa sätt

Vitlök är en viktig och populär krydda som ofta används i matlagning. För att bevara dess smak, doft och hållbarhet är det viktigt att förvara vitlöken på rätt sätt. Vitlök är känslig för ljus, fukt och värme, så det är viktigt att förvara den mörkt och torrt för att förlänga dess hållbarhet.

4 olika sätt att förvara vitlök

Det finns flera sätt att förvara vitlök för att säkerställa dess hållbarhet och smak. Här är några av de bästa sätten att förvara vitlök:

  1. I en lufttät burk: Ett av de bästa sätten att förvara vitlök är att placera den i en lufttät burk, som en glasburk eller en plastburk med ett tättslutande lock. Detta håller luften borta från vitlöken och hjälper till att förlänga dess hållbarhet.
  2. I kylskåpet: Du kan också förvara vitlöken i kylskåpet i en plastpåse eller en burk. Men, se till att det finns tillräckligt med luft i påsen eller burken för att undvika att vitlöken blir fuktig och börjar mögla.
  3. I frysen: Vitlök kan också förvaras i frysen. Skär vitlöken i bitar och förvara den i en lufttät burk eller påse. Du kan också frysa in vitlöken i hela klyftor och ta ut så många klyftor du behöver när du lagar mat
  4. På köksbänken: Du kan också förvara vitlöken på köksbänken, men det är viktigt att se till att den hålls borta från ljus och värme.

Varför du bör äta mer vitlök

Vitlök är en användbar ingrediens som gärna ingår i en hälsosam och balanserad kost. Löken är bland annat känd för att stärka immunförsvaret. Vitlök innehåller också antioxidanten allicin vilket hjälper till att skydda kroppen mot fria radikaler. 

Så om du vill ta hand om din hälsa och främja en stark och frisk kropp, då bör du absolut inkludera mer vitlök i din kost. Det är inte en slump att vitlöken är en av de mest använda kryddorna i världen.