Utan gluten
Linas julsallad med fikon, ädelost, päron och valnötter
4.16 (85)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Flytande honung
2 förp
Balsamvinäger
1 ½ msk
Olivolja
2 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Grönkål
100 g
Päron
2 st
Fikon
2 st
Ädelost
110 g
Mixsallad
150 g
Valnötter
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 169 kcal
- Fett:
- 11 g
- Kolhydrater:
- 13 g
- Protein:
- 6 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Blanda flytande honung, balsamvinäger, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål.
Skölj och repa grönkål från stammen. Finstrimla grönkålen och lägg i en rymlig bunke. Tillsätt honungsdressingen och bland ihop ordentligt, knåda gärna in dressingen med händerna. Tärna päron och klyfta färska fikon. Smula ädelost.
Blanda ner tärnat päron och mixsallad i bunken med grönkål. Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med smulad ädelost, valnötter och fikon. Servera på julbordet.
Smaklig måltid!