Linas julsallad med fikon, ädelost, päron och valnötter
Utan gluten

Linas julsallad med fikon, ädelost, päron och valnötter

4.16 (85)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Flytande honung
2 förp
Balsamvinäger
1 ½ msk
Olivolja
2 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Grönkål
100 g
Päron
2 st
Fikon
2 st
Ädelost
110 g
(Mjölk, Laktos)
Mixsallad
150 g
Valnötter
30 g
(Valnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
169 kcal
Fett:
11 g
Kolhydrater:
13 g
Protein:
6 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Blanda flytande honung, balsamvinäger, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål.
Skölj och repa grönkål från stammen. Finstrimla grönkålen och lägg i en rymlig bunke. Tillsätt honungsdressingen och bland ihop ordentligt, knåda gärna in dressingen med händerna. Tärna päron och klyfta färska fikon. Smula ädelost.
Blanda ner tärnat päron och mixsallad i bunken med grönkål. Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med smulad ädelost, valnötter och fikon. Servera på julbordet.
Smaklig måltid!