Laktosfri
Kinesisk wok med fläskfärs
pak choy och sesamfrön4.02 (134)
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
Grön chili
½ st
Pak choy
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Fläskfärs
250 g
Malen ingefära
½ tsk
Salt
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Kinesisk soja
1 msk
Socker
1 ½ tsk
Vatten
1 dl
Majsstärkelse
½ msk
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 671 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 72 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla grön chili tunt. Strimla pak choy grovt. Klyfta bananschalottenlök.
Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna och fräs fläskfärs ca 4 min, krydda med lite salt och malen ingefära. Tillsätt pressad vitlök, lök, chili (spara lite till servering) och pak choy. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
Tillsätt pressad limesaft, kinesisk soja, socker och vatten. Blanda ut majsstärkelse med vatten och rör ner i pannan. Koka ihop ca 2 min.
Dela gurka i bitar. Toppa woken med sesamfrön och resten av den strimlade chilin. Servera med jasminris och gurka.
Smaklig måltid!