Kinesisk wok med fläskfärs, pak choy och sesamfrön
Laktosfri

Kinesisk wok med fläskfärs

pak choy och sesamfrön
4.02 (134)
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Grön chili
½ st
Pak choy
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Fläskfärs
250 g
Malen ingefära
½ tsk
Salt
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Kinesisk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Socker
1 ½ tsk
Vatten
1 dl
Majsstärkelse
½ msk
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 671 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
 Strimla grön chili tunt. Strimla pak choy grovt. Klyfta bananschalottenlök. 
Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna och fräs fläskfärs ca 4 min, krydda med lite salt och malen ingefära. Tillsätt pressad vitlök, lök, chili (spara lite till servering) och pak choy. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
Tillsätt pressad limesaft, kinesisk soja, socker och vatten. Blanda ut majsstärkelse med vatten och rör ner i pannan. Koka ihop ca 2 min. 
Dela gurka i bitar. Toppa woken med sesamfrön och resten av den strimlade chilin. Servera med jasminris och gurka.
Smaklig måltid!