Fläskkotlett med rostad potatis, mild chilisås och krispig sallad

ViktVäktarna

Utan gluten
13
Points®värde per portion

Fläskkotlett med rostad potatis, mild chilisås och krispig sallad

4.17 (94)
Under 35 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • vatten
Potatis
400 g
Olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Sweet chilisås
½ förp
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
1 tsk
Vatten
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Rädisor
1 förp
Mixsallad
65 g
Fläskkotlett
300 g
Olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
 Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med sweet chilisås och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ihop vitvinsvinäger, olivolja, vatten, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Finstrimla rödlök och kvarta rädisor. Lägg ner i salladsskålen. Blanda ner mixsallad vid servering.
 Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten och dela köttet i jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Servera stekt fläskkotlett med rostad potatis, chilisås och sallad.
Smaklig måltid!