Crispy chili chicken med salladslök och sesamfrön
Laktosfri

Crispy chili chicken med salladslök och sesamfrön

4.25 (69)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • olja
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Socker
1½ msk
Japansk soja
2½ msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Vatten
1 msk
Majsstärkelse
½ tsk
Salladslök
1 förp
Röd chili
1 st
Röd paprika
1 st
Grön paprika
1 st
Kycklingfilé
300 g
Japansk soja
2 tsk
(Sojabönor)
Majsstärkelse
1 ½ påse
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 635 kcal
  • Fett: 11 g
  • Kolhydrater: 89 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och finriv ingefära (ca 1 tsk) och vitlök. Lägg i en skål och blanda med socker, japansk soja, vitvinsvinäger, sesamolja, vatten och majsstärkelse. Ställ åt sidan.
 Skär salladslök och röd chili i tunna skivor. Strimla röd och grön paprika. Skär kycklingfilè i tunna strimlor. Lägg kycklingen i en rymlig bunke och blanda med japansk soja. Tillsätt majsstärkelse och blanda runt, se till att all kyckling blir panerad i majsstärkelsen. 
 Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 5 min, eller tills den är frasig och genomstekt. Låt rinna av på lite hushållspapper. Spara stekpannan.
Tillsätt eventuellt lite extra olja till den använda stekpannan. Fräs paprika, salladslök och röd chili ca ½ min. Tillsätt den stekta kycklingen och woksåsen, koka ihop allt ytterligare ½-1 min.
Toppa kycklingwoken med sesamfrö och servera med jasminris.
Smaklig måltid!