Fläskkotlett med lime, frästa grönsaker och pressad potatis
Kalorismart

Fläskkotlett med lime

frästa grönsaker och pressad potatis
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
1 tsk
Lime
1 st
Vatten
½ dl
Minifraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Chili flakes
1 krm
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Flytande honung
1 förp
Morot
1 st
Olja
1 tsk
Haricots verts
1 förp
Tomat
1 st
Salt
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
485 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Har du ingen potatispress, så behöver du inte skala potatisen.
 Skär fläskkotlett i 1-2 cm tjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek köttet snabbt i omgångar på hög värme så det får en fin stekyta. Lägg köttet på ett fat och spara stekpannan.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner vatten, minifraiche, kycklingbuljong, chili flakes, kinesisk soja och honung i en stekgryta. Koka upp och lägg ned köttet i såsen och sjud ca 5 min tills köttet är helt genomstekt. Smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar. Rör ner limeskal precis innan servering.
Skala och strimla morot. Tärna tomat. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs morot, haricots verts och tomat ca 3 min. Krydda med lite salt. 
Pressa potatisen. Servera fläskkotlett med limesås, frästa grönsaker och pressad potatis. 
Smaklig måltid!