Laktosfri
Fläskfärspanna med gnocchi, ugnsrostade grönsaker och ruccola
4.19 (525)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Palsternacka
1 st
Fänkål
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Chili flakes
1 krm
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Potatisgnocchi
350 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gul lök
½ st
Morot
1 st
Olivolja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Chili flakes
1 krm
Torkad dragon
1 tsk
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 743 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 85 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå till punkt 5.
Hacka gul lök. Skala och tärna morot.
Tvätta och halvera palsternacka. Skär fänkål i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, chili flakes, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen, ca 20 min.
Häll av potatisgnocchin. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek gnocchin ca 5 min, tills den har fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg över på en tallrik. Spara stekpannan.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Fräs fläskfärs ca 4 min. Tillsätt lök, morot och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, chili flakes (efter smak), torkad dragon, kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Rör ner den stekta gnocchin och låt bli varmt, ca 2 min.
Servera fläskfärspanna med ugnsrostade grönsaker. Toppa med ruccola!
Smaklig måltid!