30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Majspanerad tofu med ugnsrostade rotfrukter, kikärtor och krämig dillsås
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
Ugnsrostade rotfruker
Morötter
300 g
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Kikärtor
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Dillsås
Kikärtor
Kikärtsspad 2 msk
Dill
20 g
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Neutral olja
2½ msk
Citron, (citronsaft)
½ st
Majspanerad tofu
Tofu (Sojabönor)
230 g
Rökt chilikrydda
1 tsk
Salt
½ tsk
Majsstärkelse
1 påse
Kikärtsspad
Majspanering
½ förp
Neutral olja
Till servering
Ruccola
30 g
Citron, (citronklyftor)
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 741 kcal
- Fett 37 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Förberedelser: Spara spadet när du häller av och sköljer kikärtor. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet (spara skalet till servering). Halvera och krydda tofu med rökt chilikrydda och salt runt om.
- Ugnsrostade rotfruker: Skala och skär morötter i stavar. Klyfta potatis.
- Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med kikärtor (spara ½ dl till steg 5), lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är klara och fått fin färg. Rör om efter halva tillagningstiden.
- Dillsås: Lägg kikärtor, kikärtsspad, dijonsenap, dill, 1 tsk pressad citronsaft, salt och lite svartpeppar i en mixerbunke. Mixa ihop med stavmixer, tillsätt neutral olja under mixningen.
- Majspanerad tofu: Lägg majsstärkelse på en tallrik. Lägg resten av kikärtsspadet i en skål. Lägg majspanering på en tallrik. Vänd tofu först i majsstärkelse, sedan i spadet och slutligen i panering. Stek tofun på medelvärme i en stekpanna med neutral olja tills den är frasig och gyllenbrun.
- Blanda citronskalet och ruccola med de ugnsrostade rotfrukterna. Klyfta resten av citronen.
- Servera majspanerad tofu med ugnsrostade rotfrukter, kikärtor, citronklyfta och dillsås.