20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Sesamstekt svamp med pak choy och stekt ägg
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- vitvinsvinäger
- neutral olja
- salt
Ris
Jasminris
135 g
Soja- och ingefärssås
Ingefära
½ bit
Vatten
2 msk
Japansk sojasås (Sojabönor)
½ påse
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Majsstärkelse
1 tsk
Stekt ägg
Neutral olja
Ägg (Ägg)
2 st
Pak choy
Neutral olja
1 msk
Pak choy
1 st
Salt
1 krm
Sesamstekt svamp
Champinjoner
200 g
Neutral olja
1 msk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Näringsvärde per portion
- Energi 570 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Förberedelser: Skala och finriv ingefära. Skiva champinjoner tunt. Plocka bladen från pak choy.
- Ris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Soja- och ingefärssås: Vispa ihop riven ingfära, vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger och majsstärkelse i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och sjud i någon minut, tills såsen börjar tjockna. Ställ åt sidan.
- Stekt ägg: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek ägg ca 2 min, gulan får gärna vara lös. Lägg på ett fat.
- Pak choy: Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek pak choy hastigt på hög värme. Lägg på ett fat och krydda med salt.
- Sesamstekt svamp: Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner, sesamfrön och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt soja- och ingefärssås till pannan, låt allt bli varmt.
- Servera sesamstekt svamp med jasminris och pak choy. Toppa med stekt ägg.