Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Gnocchi
Potatisgnocchi (Vete)
500 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Riven pecorino (Mjölk)
25 g
Chorizoragu
Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Olivolja
Chorizofärs (Svaveldioxid)
200 g
Torkad timjan
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Sallad
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 707 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 96 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Gnocchi: Lägg potatisgnocchi i en bunke med kallt vatten och låt stå till steg 4.
- Chorizoragu: Klyfta rödlök och tomat. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs chorizofärs, lök, tomat, torkad timjan och pressad vitlök ca 3 min.
- Tillsätt vitvinsvinäger och tomatpuré. Fräs ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt.
- Gnocchi: Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs väl avrunnen gnocchi på hög värme ca 4 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rör om då och då, tills gnocchin har fått jämn stekyta.
- Sallad: Lägg upp mixsallad på ett fat och ringla på vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
- Strö riven pecorino över den nystekta gnocchin. Servera chorizoragu med gnocchi och sallad.