Krämig fullkornspasta med soltorkade tomater och champinjoner
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- äggula
- flytande margarin
- salt
- svartpeppar
Pastasås
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Champinjoner
125 g
Soltorkade tomater, avhällda
50 g
Torkad timjan
½ tsk
Äggula (Ägg)
1 st
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Flytande margarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Till servering
Tanelli hårdost, (10 g) (Mjölk, Laktos)
½ st
Linguine fullkorn (Vete)
125 g
Chili flakes
Ruccola
65 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Ju längre du steker löken desto sötare blir den och du får mer djup i rätten, men kom ihåg att inte ha för hög värme.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Förberedelser: Skiva gul lök, champinjoner, vitlök och soltorkade tomater. Hacka bladpersilja. Finriv tanelli ost.
- Pastasås: Hetta upp lite flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek gul lök och champinjoner på medelvärme minst 10 min (se tips!). När löken fått fin färg, tillsätt vitlök, soltorkade tomater och torkad timjan, stek ytterligare ca 1 min.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet, när du häller av pastan.
- Pastasås: Vispa ihop äggula med Milda mat, salt och lite nymald svartpeppar.
- Blanda ner äggblandningen och avhälld pasta i stekpannan med grönsakerna. Låt allt bli varmt (ej koka). Späd med sparat pastavatten till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Toppa krämig linguine med hälften av ruccolan, chili flakes (efter egen smak) och riven ost. Servera med resten av ruccolan.