Falafelsallad med bulgur och mynta
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- neutral olja
- salt
Falafel
Falafelmix
100 g
Vatten
1¼ dl
Neutral olja
1 msk
Sallad
Bulgur (Vete)
1 dl
Isbergssallad
½ st
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Tomat
1 st
Mynta
20 g
Tomatsås
Pizzasås
1 förp
Srirachasås
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Falafel: Koka upp vatten och häll över falafelmixen. Låt svälla minst 10 min.
- Sallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Tomatsås: Blanda pizzasås, srirachasås (efter egen smak) och pressad vitlök i en skål. Smaka av med lite salt.
- Sallad: Skär isbergssallad och gurka i mindre bitar. Strimla rödlök tunt. Klyfta tomat. Plocka blad från mynta. Blanda allt i en salladsskål eller servera allt separat.
- Falafel: Forma falafelsmeten till 8 bollar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek falafeln runt om på medelhög värme ca 6 min. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera nystekt falafel med sallad, bulgur och tomatsås.