Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- olivolja
- salt
- grillspett
- vatten
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Kycklingspett
Tomatpuré
1 msk
Srirachasås
½ förp
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Socker
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 ½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Salt
½ tsk
Minutfilé
300 g
Grillspett
4 st
Couscoussallad
Couscous (Vete)
125 g
Vatten
2 ½ dl
Rödlök
1 st
Gurka
½ st
Tomat
1 st
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Gurkyoghurt
Gurka
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 636 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Marinad till kycklingspett: Blanda tomatpuré och srirachasås i en rymlig bunke. Tillsätt japansk soja, socker, pressad vitlök, olivolja, malen ingefära och salt. Skär minutfilé i bitar. Blanda ner kycklingbitarna i bunken med marinad. Låt vila minst 10 min.
- Couscoussallad: Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och lite salt. Häll det varma vattnet över couscousen, täck med plastfolie och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
- Finhacka rödlök. Skär gurka och tomat i mindre bitar. Lägg i en salladsskål.
- Gurkyoghurt: Grovriv gurka, pressa ur lite saft. Lägg den rivna gurkan i en bunke. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar.
- Kycklingspett: Trä upp den marinerade kycklingen på grillspett. Stek grillspetten i grill- eller stekpanna med olivolja ca 4 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Couscoussallad: Blanda ner den kokta couscousen i salladsskålen med grönsaker. Ringla över olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda väl.
- Servera nygrillade kycklingspett med couscoussallad och gurkyoghurt.