Falafel med myntasås, grönsaker och tortillabröd
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- neutral olja
- salt
Falafel
Vatten
1¼ dl
Falafelmix
100 g
Neutral olja
1 msk
Myntasås
Mynta
20 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Citron, saft
½ st
Salt
Till servering
Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Bladpersilja
20 g
Tortillabröd (Vete)
¼ förp
Mixsallad
65 g
Srirachasås
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du äta fler tortillabröd har dem 4 Points/st.
- Falafel: Koka upp vatten och häll över falafelmixen. Låt svälla minst 10 min.
- Myntasås: Hacka mynta. Blanda matyoghurt med finriven vitlök, ½ msk citronsaft och mynta i en skål. Smaka av med lite salt.
- Falafel: Forma falafelsmeten till 8 bollar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek falafeln runt om på medelhög värme ca 6 min. Låt rinna av på hushållspapper.
- Till servering: Tärna tomat och strimla rödlök. Halvera snackgurka på längden och skär i sneda skivor. Grovhacka bladpersilja.
- Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna.
- Lägg falaflar på varma tortillabröd, tillsammans med lite mixsallad, tomat, rödlök, gurka, persilja, srirachasås (efter egen smak) och myntasåsen. Servera med resterande sallad och grönsaker.