Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vitvinsvinäger
- vatten
- neutral olja
Till servering
Jasminris
135 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Woksås
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Socker
1½ msk
Japansk soja (Sojabönor)
2½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Vatten
1 msk
Majsstärkelse
½ tsk
Crispy chili chicken
Salladslök
1 förp
Röd chili
1 st
Röd paprika
1 st
Grön paprika
1 st
Kycklingfilé
300 g
Japansk soja (Sojabönor)
2 tsk
Majsstärkelse
1 ½ påse
Neutral olja
Näringsvärde per portion
- Energi 635 kcal
- Fett 11 g
- Kolhydrater 89 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Woksås: Skala och finriv ingefära (ca 1 tsk) och vitlök. Lägg i en skål och blanda med socker, japansk soja, vitvinsvinäger, sesamolja, vatten och majsstärkelse. Ställ åt sidan.
- Förberedelse crispy chicken: Skär salladslök och röd chili i tunna skivor. Strimla röd och grön paprika. Skär kycklingfilè i tunna strimlor. Lägg kycklingen i en rymlig bunke och blanda med japansk soja. Tillsätt majsstärkelse och blanda runt, se till att all kyckling blir panerad i majsstärkelsen.
- Crispy chicken: Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 5 min, eller tills den är frasig och genomstekt. Låt rinna av på lite hushållspapper. Spara stekpannan.
- Tillsätt eventuellt lite extra olja till den använda stekpannan. Fräs paprika, salladslök och röd chili ca ½ min. Tillsätt den stekta kycklingen och woksåsen, koka ihop allt ytterligare ½-1 min.
- Toppa kycklingwoken med sesamfrö och servera med jasminris.