20-30
Laktosfri
Utan gluten
Kyckling i sötsur sås med grönsaker, ananas och basmatiris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- socker
- rödvinsvinäger
- vatten
- salt
Kyckling
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
Japansk sojasås (Sojabönor)
2 msk
Majsstärkelse
1 msk
Röd chili
½ st
Rödlök
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Sötsur sås
Ananas
1 st
Tomatpuré
1 förp
Socker
1½ msk
Majsstärkelse
1 msk
Rödvinsvinäger
1½ msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Japansk sojasås (Sojabönor)
½ msk
Salt
Till servering
Basmatiris
135 g
Näringsvärde per portion
- Energi 600 kcal
- Fett 7 g
- Kolhydrater 89 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Kyckling: Skär kycklingfilé i ca 2x2 cm stora bitar och lägg i en bunke. Blanda ner 1 tsk neutral olja, japansk sojasås och majsstärkelse.
- Sötsur sås: Tärna ananas smått. Vispa ihop tomatpuré, socker, majsstärkelse, rödvinsvinäger, vatten, kycklingbuljong och japansk sojasås i en kastrull. Tillsätt ananasen och koka upp under omrörning och sjud såsen ca 2 min. Om såsen verkar för tjock späd med lite extra vatten.
- Kyckling: Finhacka röd chili. Skär rödlök och röd paprika i mindre bitar.
- Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs paprika, lök, röd chili (efter egen smak) och pressad vitlök ca 3 min. Lägg upp på ett fat. Tillsätt ½ msk neutral olja till stekpannan och fräs kycklingen ca 5 min, tills den har fått fin färg och är helt genomstekt.
- Tillsätt grönsakerna och slå över sötsur sås och låt koka upp. Smaka av med lite salt.
- Servera kyckling i sötsur sås med basmatiris.