Torsk med gräddkokt purjolök och dillgremolata
30-40
Utan gluten

Torsk med gräddkokt purjolök och dillgremolata

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vatten
  • svartpeppar
  • salt
  • olivolja

Till servering

Potatis
400 g
Gurka
1 st

Gräddkokt purjolök

Purjolök
½ st
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Smör (Mjölk)
1 msk
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Salt

Dillgremolata

Citron
1 st
Dill
20 g
Olivolja
1 msk
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar

Torskfilé

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 525 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 44 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Till servering: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Gräddkokt purjolök: Dela purjolök på längden. Skär i ca 1 cm breda skivor på snedden. Hetta upp lite smör i en kastrull och fräs purjolöken ca 2 min, utan att den får färg. Tillsätt vatten, vispgrädde, kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 3 min. Smaka av med salt.
  3. Dillgremolata: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka dill. Pressa saften från halva den använda citronen (ca 1 msk) i en skål. Klyfta resten av citronen till servering. Blanda ner olivolja, citronskal, pressad vitlök, lite salt, nymald svartpeppar och dill i skålen.
  4. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Tärna gurkan smått. Blanda med dillgremolatan.
  5. Torskfilé: Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
  6. Servera nystekt torskfilé med sallad på gurka och dillgremolata, gräddkokt purjolök, kokt potatis och citronklyfta.