Chorizofrikadeller med saffransrisotto, parmesan och krispig fänkålssallad
25-35
Laktosfri
Utan gluten

Chorizofrikadeller med saffransrisotto, parmesan och krispig fänkålssallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten

Fänkålssallad

Fänkål
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 msk
Persillade (Svaveldioxid)
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Saffransrisotto

Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Saffran
1 förp
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Salt
Svartpeppar

Chorizofrikadeller i tomatsås

Chorizofärs (Svaveldioxid)
200 g
Tomat
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Tomatpuré
1 ½ msk
Vatten
2 dl
Paprikapulver
½ förp
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 671 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Fänkålssallad: Skär fänkål i tunna skivor. Lägg i en bunke med iskallt vatten. Häll av innan servering och lägg upp i en skål. Blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, persillade, salt och nymald svartpeppar.
  2. Förberedelse saffransrisotto: Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen. Finhacka gul lök och vitlök.
  3. Saffransrisotto: Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta och fräs gul lök och vitlök tillsammans med risottoris ca 1 min. Tillsätt saffran. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
  4. Förberedelse chorizofrikadeller i tomatsås: Forma chorizofärs till ca 8 köttbullar. Tärna tomat och finhacka vitlök.
  5. Chorizofrikadeller i tomatsås: Stek köttbullarna i en stekpanna med lite olivolja ca 4 min. Plocka ur köttbullarna och lägg på en tallrik. Tillsätt tärnad tomat och finhackad vitlök. Fräs ca 1 min. Tillsätt tomatpuré, vatten, paprikapulver och salt. Låt sjuda ca 2 min. Lägg tillbaka chorizofrikadellerna i såsen och sjud ca 10 min, tills köttbullarna är helt genomstekta.
  6. Blanda ner riven parmesan i saffransrisotton och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Servera direkt till chorizofrikadeller, tomatsås och fänkålssallad.