Chimichurri kyckling med rostad klyftpotatis, fetaost-och gurksallad
Utan gluten

Chimichurri kyckling med rostad klyftpotatis, fetaost-och gurksallad

4.18 (333)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Rödvinsvinäger
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • salt
  • vitvinsvinäger
Vitlök
2 klyfta
Bladpersilja
20 g
Torkad oregano
1 msk
Chili flakes
½ tsk
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
3 msk
Flingsalt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Minutfilé
300 g
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gurka
1 st
Vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 589 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Grovhacka vitlök och bladpersilja. Lägg i en bunke och blanda i torkad oregano, chili flakes, rödvinsvinäger, olivolja, flingsalt och lite nymald svartpeppar (spara 3/4 dl av chimichurrin till servering). Lägg ner minutfilé i marinaden och låt marinera minst 15 min.
 Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
 Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt. Lägg upp kycklingen på en skärbräda eller ett fat och låt vila några minuter innan servering.
 Halvera gurka och gröp ur kärnhuset (lblanda ner kärnhuset i den resterande chimichurrin). Skär gurkan i 1-cm tjocka halvmånar. Finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en salladsskål och blanda med smulad fetaost, lite vitvinsvinäger och salt.
Servera kycklingen med resten av chimichurrin, rostad klyftpotatis och feta- och gurksallad.
Smaklig måltid!