Pankopanerad torsk med koreansk kålrabbisallad och sojamajonnäs
Laktosfri

Pankopanerad torsk med koreansk kålrabbisallad och sojamajonnäs

4.08 (613)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • ägg
  • vetemjöl
  • olja
Jasminris
135 g
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Japansk sojasås
½ msk
(Sojabönor)
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Tomatpuré
1 msk
Socker
1 msk
Japansk sojasås
1 påse
(Sojabönor)
Rödvinsvinäger
1 tsk
Morot
1 st
Kålrabbi
1 st
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
(Ägg)
Panko
(Vete)
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 794 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 85 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
 Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Finhacka röd chili. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med tomatpuré, socker, japansk soja och rödvinsvinäger. Mixa allt med stavmixer till en dressing.
 Skala och grovriv morot. Skala och finstrimla kålrabbi. Lägg allt i en salladsskål och blanda med dressingen.
 Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek den panerade fisken ca 2 min per sida.
Servera pankopanerad torsk med koreansk kålrabbisallad, jasminris och sojamajonnäs.
Smaklig måltid!