Pankopanerad torsk med koreansk kålrabbisallad och sojamajonnäs
25-35
Laktosfri

Pankopanerad torsk med koreansk kålrabbisallad och sojamajonnäs

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • ägg
  • vetemjöl
  • neutral olja

Till servering

Jasminris
135 g

Sojamajonnäs

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk sojasås (Sojabönor)
½ msk

Koreansk kålrabbisallad

Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Tomatpuré
1 msk
Socker
1 msk
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 påse
Rödvinsvinäger
1 tsk
Morot
1 st
Kålrabbi
1 st

Pankostekt torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Ägg)
Panko (Vete)
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 794 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sojamajonnäs: Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
  3. Dressing till koreansk kålrabbisallad: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Finhacka röd chili. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med tomatpuré, socker, japansk soja och rödvinsvinäger. Mixa allt med stavmixer till en dressing.
  4. Koreansk kålrabbisallad: Skala och grovriv morot. Skala och finstrimla kålrabbi. Lägg allt i en salladsskål och blanda med dressingen.
  5. Pankostekt torsk: Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek den panerade fisken ca 2 min per sida.
  6. Servera pankopanerad torsk med koreansk kålrabbisallad, jasminris och sojamajonnäs.