Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- smör
- salt
- svartpeppar
Mospotatis
400 g
Mjölk
1 dl
Smör
1 msk
Salt
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Ströbröd
½ förp
Mjölk
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
Morot
2 st
Gurka
1 st
Rårörda lingon
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 670 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 79 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Blanda ströbröd, mjölk, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till 2 biffar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek biffarna ca 7 min per sida på medelvärme, tills de är helt genomstekta
Skiva gul lök. Lägg ner lökskivorna i stekpannan och stek tillsammans med biffarna de sista minuterna.
Skala morötter. Skär morötter och gurka i stavar.
Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll bort vattnet från potatiskoket. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt och tillsätt mjölkblandningen. Vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera nystekt pannbiff med lök, potatismos, grönsaker och rårörda lingon.
Smaklig måltid!