Kyckling i röd currysås med nudlar
Laktosfri

Kyckling i röd currysås med nudlar

4.05 (1461)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olja
  • socker
  • vatten
Röd chili
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Minutfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Cocktailtomater
125 g
Röd currypasta
½ förp
Socker
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
½ dl
(125 g)
1 förp
(Ägg, Vete)
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 558 kcal
  • Fett: 15 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Kom ihåg att chili kan variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta.

Strimla röd chili (se tips). Klyfta bananschalottenlök och röd paprika. Strimla minutfilé. Koka upp lättsaltat vatten till steg 5.
Krydda kycklingstrimlorna med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingen på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg. 
Tillsätt röd chili, lök, paprika, cocktailtomater och röd currypasta. Fräs ytterligare ca 2 min.
Rör ner socker, coconut cream och vatten. Koka upp och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och currypasta för mer hetta.
Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta lime. Servera kyckling i röd currysås med nudlar och limeklyfta.
Smaklig måltid!