Kryddstekt lax med shirazisallad, myntayoghurt och bulgur
4.17 (495)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- olivolja
- vitvinsvinäger
- socker
Bulgur
125 g
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Tomat
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Mynta
10 g
Mynta
10 g
Vitlök
½ klyfta
Matyoghurt
1 dl
Salt
½ krm
Laxfilé
2 st
Paprikapulver
1 förp
Spiskummin
1 förp
Salt
½ tsk
Socker
1 krm
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 597 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 42 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär gurka i små tärningar. Finhacka rödlök och tärna tomat. Lägg allt i en skål och blanda med salt, nymald svartpeppar, olivolja och vitvinsvinäger. Finstrimla mynta och blanda ner i salladen vid servering.
Finstrimla mynta och finriv vitlök. Lägg i en liten skål och blanda med matyoghurt och salt.
Blanda paprikapulver, spiskummin, salt och socker på en tallrik. Skär laxen i kuber, ca 3x3 cm. Vänd laxbitarna i kryddblandningen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek laxen runt om, ca 3 min.
Servera kryddstekt lax med bulgur, myntayoghurt och shirazisallad.
Smaklig måltid!