Kryddstekt lax med shirazisallad, myntayoghurt och bulgur

Kryddstekt lax med shirazisallad, myntayoghurt och bulgur

4.17 (495)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • socker
Bulgur
125 g
(Vete)
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Tomat
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Mynta
10 g
Mynta
10 g
Vitlök
½ klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ krm
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Paprikapulver
1 förp
Spiskummin
1 förp
Salt
½ tsk
Socker
1 krm
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 597 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär gurka i små tärningar. Finhacka rödlök och tärna tomat. Lägg allt i en skål och blanda med salt, nymald svartpeppar, olivolja och vitvinsvinäger. Finstrimla mynta och blanda ner i salladen vid servering.
Finstrimla mynta och finriv vitlök. Lägg i en liten skål och blanda med matyoghurt och salt.
Blanda paprikapulver, spiskummin, salt och socker på en tallrik. Skär laxen i kuber, ca 3x3 cm. Vänd laxbitarna i kryddblandningen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek laxen runt om, ca 3 min.
Servera kryddstekt lax med bulgur, myntayoghurt och shirazisallad.
Smaklig måltid!