Hunan pannoumi noodles - Kinesisk wok med chili, färsk ingefära, pannoumi och sesamfrön
Vegetariskt

Hunan pannoumi noodles - Kinesisk wok med chili, färsk ingefära, pannoumi och sesamfrön

4.01 (1056)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Röd paprika
½ st
Grön paprika
1 st
Rödlök
1 st
Röd chili
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Majsstärkelse
1 påse
Olja
Kinesisk wok- och dippsås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 652 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Protein: 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili kan variera i hetta, smaka dig fram till önskad styrka!

Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
 Strimla röd och grön paprika. Klyfta rödlök. Strimla röd chili (se tips!). Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skär pannoumi i tärningar. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
Lägg majsstärkelse på ett fat. Vänd pannoumitärningarna i majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek osten runtom, ca 3 min, tills de fått en frasig yta. Låt rinna av på lite hushållspapper. Låt woken stå till punkt 6.
 Häll bort överflödig olja. Fräs alla skurna grönsaker ca 2 min. Tillsätt "kinesisk wok- och dipsås" och sesamolja, koka ihop ca ½ min. Tillsätt den stekta pannoumin och koka ihop ytterligare ca ½ min. Blanda ner de kokta nudlarna och woka ihop.
Servera nudelwoken toppad med rostade sesamfrön.
Smaklig måltid!