Laktosfri
Salsiccia ragu med pistou och surdegsbaguette
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Purjolök
½ st
Morot
1 st
Olivolja
Salsicciafärs
200 g
Små vita bönor
1 förp
Vatten
2½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Basilikaolja
1 förp
Parmesanost
1 bit
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Surdegsbaguette
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 779 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 85 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär purjolök i ca 1x1 cm stora bitar. Skala och skär morot i mindre bitar. Häll av och skölj små vita bönor.
Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs salsicciafärs ca 4 min. Tillsätt purjolök och morot, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vita bönor, vatten och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 4 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg basilikaolja i en skål. Finriv parmesan och blanda ner i skålen tillsammans med pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg salsicciarugu toppad med pistou i djupa tallrikar. Servera med nybakat surdegsbröd.
Smaklig måltid!