Pulled chicken burger med coleslaw och limedressad rödlök
Laktosfri

Pulled chicken burger med coleslaw och limedressad rödlök

3.94 (95)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Kycklingfilé
300 g
BBQ-sås
1 förp
Rödlök
1 st
Socker
1 tsk
Lime
1 st
Coleslawmix
1 förp
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Dijonsenap
½ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 654 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka upp vatten och kycklingbuljong i en kastrull. Lägg ner kycklingfilé och låt sjuda på låg värme under lock ca 15 min, tills kycklingen är helt genomkokt.
Skiva rödlök tunt. Lägg i en skål. Strö på socker och pressa över limesaft.
Lägg coleslawmix i en bunke. Blanda med majonnäs, dijonsenap (efter egen smak), vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. 
 Häll av buljongen och lägg upp kycklingen på en skärbräda. Dra sönder kycklingen till remsor med hjälp av 2 gafflar. Blanda kyckling med BBQ-sås i den använda kastrullen.
Skiva tomat. Fyll hamburgerbröd med pulled chicken, lite coleslaw, tomat och limedressad rödlök. Servera med resten av coleslaw.
Smaklig måltid!