Kalkonburgare med curry- och äppelyoghurt
30-40
16
Points®värde per portion

Kalkonburgare med curry- och äppelyoghurt

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • äggula
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Curry- och äppelyoghurt

Rött äpple
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Curry
1 tsk

Kalkonburgare

Kalkonfärs
300 g
Äggula (Ägg)
1 st
Ströbröd (Vete)
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Neutral olja
1 tsk

Tillbehör

Romansallad
¼ st
Tomat
1 st
Morot
2 st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Curry- och äppelyoghurt: Grovriv äpple och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt och curry till en dressing. 
  2. Kalkonburgare: Lägg kalkonfärs i en bunke. Blanda med äggula, ströbröd, salt och nymald svartpeppar. Forma till två burgare.
  3. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek burgarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
  4. Tillbehör: Skär tomat i skivor. Bryt blad av romansallad. Skala morötter och skär i stavar.
  5. Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
  6. Fyll hamburgerbröd med sallad, tomat, burgare och dressing. Servera med morotsstavar.