Nötfärsbiffar med ugnsrostad potatis, coleslaw och citron

ViktVäktarna

Utan gluten
16
Points®värde per portion

Nötfärsbiffar med ugnsrostad potatis, coleslaw och citron

3.84 (184)
Under 40 min
10 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • flytande margarin
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Citron, (skal+saft)
½ st
Vitkål
300 g
Morot
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Nötfärs
250 g
Torkad oregano
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Flytande margarin
1 tsk
Snackgurka
1 st
Tomat
2 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har, använd gärna en stektermometer.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Dela potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
 Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Strimla vitkål tunt. Skala och grovriv morot. Rör ihop matyoghurt och dijonsenap i en salladsskål. Blanda ner citronskal, vitkål och morot. Smaka av med lite citronsaft, salt och nymald svartpeppar.
 Lägg nötfärs i en bunke och blanda med torkad oregano, salt och nymald svartpeppar. Forma till 4 biffar. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna och stek biffarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Skär snackgurka och tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål. 
Servera nystekta nötfärsbiffar med coleslaw, ugnsrostad potatis, gurka och tomat.
Smaklig måltid!