Pasta med balsamicokyckling och rostad tomatsås
30-40
Laktosfri
9
Points®värde per portion

Pasta med balsamicokyckling och rostad tomatsås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
 • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

 • balsamvinäger
 • socker
 • olivolja
 • salt
 • svartpeppar

Balsamicoglaze

Balsamvinäger
2 msk
Socker
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk

Tomatsås

Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp

Kyckling

Kycklingfilé
300 g
Olivolja
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Till servering

Spaghetti (Vete)
125 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

 1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 2. Balsamicoglaze: Blanda ihop balsamvinäger, socker, torkad timjan, chili flakes (efter egen smak), olivolja och salt i en bunke.
 3. Tomatsås: Skiva vitlök tunt. Lägg konserverade körsbärstomater och vitlök i en rymlig ugnsform. Blanda ner balsamicoglazen. Ställ in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 15 min. 
 4. Kyckling: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingfilé ca 4 min per sida, tills den har fått fin färg. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
 5. Sänk ugnstemperaturen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig) och ta ut ugnsformen med tomatsåsen och lägg kycklingen i formen. Ös kycklingen med såsen och sätt tillbaka formen i ugnen ca 10 min tills kycklingen är helt genomstekt.
 6. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
 7. Skiva upp kycklingen och lägg tillbaka i formen. Blanda ner avhälld pasta. Servera i djupa tallrikar och toppa gärna med lite chili flakes.