Pasta med balsamicokyckling och rostad tomatsås

ViktVäktarna

Laktosfri
9
Points®värde per portion

Pasta med balsamicokyckling och rostad tomatsås

3.8 (957)
Under 40 min
6 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • socker
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Balsamvinäger
2 msk
Socker
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kycklingfilé
300 g
Olivolja
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Spaghetti
125 g
(Vete)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Blanda ihop balsamvinäger, socker, torkad timjan, chili flakes (efter egen smak), olivolja och salt i en bunke.
 Skiva vitlök tunt. Lägg konserverade körsbärstomater och vitlök i en rymlig ugnsform. Blanda ner balsamicoglazen. Ställ in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 15 min. 
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingfilé ca 4 min per sida, tills den har fått fin färg. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Sänk ugnstemperaturen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig) och ta ut ugnsformen med tomatsåsen och lägg kycklingen i formen. Ös kycklingen med såsen och sätt tillbaka formen i ugnen ca 10 min tills kycklingen är helt genomstekt.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Skiva upp kycklingen och lägg tillbaka i formen. Blanda ner avhälld pasta. Servera i djupa tallrikar och toppa gärna med lite chili flakes.
Smaklig måltid!