Fiskburgare med lime och koriander

ViktVäktarna

8
Points®värde per portion

Fiskburgare med lime och koriander

3.88 (645)
Under 35 min
15 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
Lime, (limeskal)
1 st
Rödlök
½ st
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Clariasfärs
250 g
(Fisk)
Srirachasås
½ förp
Salt
½ tsk
Olja
1 tsk
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Sweet chilisås
1 msk
Vitlök
½ klyfta
Lime, (limesaft)
Salt
Röd paprika
½ st
Rödlök
½ st
Snackgurka
1 st
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Ruccola
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Stek gärna ett litet smakprov på den kryddade färsen. Öka sedan kryddning efter smak.

Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Grovriv rödlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Blanda ner pressad vitlök, clariasfärs, srirachasås (börja ev med mindre mängd sriracha, se tips!) och salt. Blanda väl och forma till 2 burgare.
 Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med sweet chilisås, pressad vitlök och lite pressad limesaft från den använda limen. Smaka av med lite salt.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek burgarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Skiva röd paprika och rödlök. Skär snackgurka i stavar.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
Fyll hamburgerbröd med ruccola, fiskburgare, röd paprika, rödlök och dressing. Servera med gurkstavar. 
Smaklig måltid!