Thailändsk fishcake med koriander, lime, chili och nudlar
Laktosfri

Thailändsk fishcake med koriander, lime, chili och nudlar

4.08 (75)
Under 40 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • salt
  • olja
  • svartpeppar
Koriander
10 g
Ägg
1 st
(Ägg)
Massaman curry
Fisksås
1 tsk
(Fisk)
Ströbröd
1 förp
(Vete)
Clariasfärs
250 g
(Fisk)
Salt
1 krm
Olja
Risnudlar
½ förp
Morot
1 st
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Röd chili
1 st
Lime, (limesaft)
½ st
Fisksås
1 msk
(Fisk)
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Koriander
10 g
Lime, (skal+saft)
½ st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 692 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använda gärna mandolin, om du har.

 Grovhacka all koriander. Vispa ihop ägg, 1 msk massaman curry, fisksås och ströbröd i en bunke. Blanda ner clariasfärs, salt och hälften av koriandern.
 Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. Skala morot. Strimla pak choy, rödlök och morot fint (se tips!). Skiva röd chili tunt, för mildare hetta ta bort fröna och kärnhuset. 
 Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet i en skål. Blanda ner majonnäs och pressad limesaft. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Lägg avhällda nudlar i en salladsskål. Blanda ner alla grönsaker, pressad limesaft, fisksås och japansk sojasås. Blanda väl och smaka av med japansk sojasås vid servering.
 Forma fiskfärsen till 6 små biffar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek biffarna på medelvärme, ca 3 min per sida till de är klara och fått fin färg.
Servera nystekta thailändska fishcakes med nudelsallad och en klick limemajonnäs. Toppa med resten av koriandern.
Smaklig måltid!