Wraps med rostad sötpotatis och het mandelkräm
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
12
Points®värde per portion

Wraps med rostad sötpotatis och het mandelkräm

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

Fetaost (Mjölk)
25 g
Isbergssallad
½ st
Salladslök
1 förp
Tomat
1 st
Tortillabröd (Vete)
2 st
Mandelspån (Mandel)
10 g

Rostad sötpotatis

Sötpotatis
1 st
Neutral olja
2 tsk
Salt
Svartpeppar

Het mandelkräm

Tomat
1 st
Röd paprika
1 st
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Mandelspån (Mandel)
15 g
Chipotlekrydda
½ tsk
Salt
1 krm
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du äta flera tortillabröd har de 4 Points per styck.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Till servering: Lägg in fetaosten i frysen.
  3. Het mandelkräm: Kärna ur tomat. Halvera och kärna ur röd paprika. 
  4. Rostad sötpotatis: Tärna sötpotatis i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper tillsammans med halverad röd paprika och blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills de har fått fin färg och är mjuka. 
  5. Het mandelkräm: Hetta upp neutral olja i en liten kastrull. Fräs pressad vitlök och mandel ca 1 min, tills de fått lite färg. Tillsätt tomat, hälften av den rostade paprikan, chipotlekrydda och salt. Låt fräsa ihop ca 5 min. Mixa med stavmixer till en kräm. 
  6. Till servering: Strimla isbergssallad, salladslök och resten av den rostade paprikan. Tärna tomat.
  7. Värm gärna tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna. 
  8. Fyll varma tortillabröd med isbergssallad, rostad sötpotatis, mandelkräm, rostad paprika, tomat, salladslök och mandelspån. Grovriv fetaost över. Rulla ihop och ät direkt.