Krämig risotto med ärtröra, parmesan, spenat och räkor

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten

Krämig risotto med ärtröra, parmesan, spenat och räkor

3.81 (108)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Risottoris
150 g
Olivolja
½ msk
Vitt matlagningsvin
1 dl
Gröna ärtor
1 förp
Babyspenat
15 g
Parmesanost, (20 g)
1 bit
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Babyspenat
15 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
471 kcal
Fett:
8 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten och kycklingbuljong i en kastrull. 
Hacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, pressad vitlök och risottoris ca 2 min. Häll ner vitt matlagningsvin och låt det koka in något under omrörning. Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
Lägg gröna ärtor, babyspenat och lite av risottobuljongen i en mixerbunke. Mixa med stavmixer till en puré.
Finriv parmesanost. Ta risotton från värmen och blanda ner ärtpurén tillsammans med riven parmesan (spara lite till servering) i risotton, smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Häll av räkor. Rör ner babyspenat i risotton. Servera risotton i djupa skålar med räkor och toppa med riven parmesan.
Smaklig måltid!