ViktVäktarna
Laktosfri
Utan gluten
Krämig risotto med ärtröra, parmesan, spenat och räkor
3.81 (108)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Kräftdjur
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Risottoris
150 g
Olivolja
½ msk
Vitt matlagningsvin
1 dl
Gröna ärtor
1 förp
Babyspenat
15 g
Parmesanost, (20 g)
1 bit
Salt
Svartpeppar
Räkor
1 förp
Babyspenat
15 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 471 kcal
- Fett:
- 8 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten och kycklingbuljong i en kastrull.
Hacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, pressad vitlök och risottoris ca 2 min. Häll ner vitt matlagningsvin och låt det koka in något under omrörning. Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
Lägg gröna ärtor, babyspenat och lite av risottobuljongen i en mixerbunke. Mixa med stavmixer till en puré.
Finriv parmesanost. Ta risotton från värmen och blanda ner ärtpurén tillsammans med riven parmesan (spara lite till servering) i risotton, smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Häll av räkor. Rör ner babyspenat i risotton. Servera risotton i djupa skålar med räkor och toppa med riven parmesan.
Smaklig måltid!