Paprikasoppa med riven ost och vitlöksbröd
Vegetariskt

Paprikasoppa med riven ost och vitlöksbröd

4.03 (351)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Röd paprika
2 st
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
4 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Quattrocentro 50 g
(Mjölk)
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
Torkad oregano
½ tsk
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
555 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta röd paprika och gul lök.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs paprika och lök ca 4 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, vitvinsvinäger, paprikapulver, torkad oregano, chili flakes, smulad grönsaksbuljong och pressad vitlök. Koka upp och sjud ca 8 min.
Dela surdegspavé på hälften. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gnid in brödets snittyta med pressad vitlök, olivolja, salt och torkad oregano. Rosta i mitten av ugnen ca 7 min.
 Finriv quattrocentro. Tillsätt riven ost och matyoghurt till soppan och mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
Ringla ner lite matyoghurt i soppan vid servering. Servera med vitlöksbröd.
Smaklig måltid!