Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
Broccoli
Broccoli
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Frasig kyckling
Minutfilé
330 g
Paprikapulver
½ förp
Ströbröd (Vete)
½ dl
Salt
½ tsk
Olivolja
1 msk
Tzatziki
Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 573 kcal
- Fett 16 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 55 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Blanda gärna bulgurn med lite vitvinsvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skär broccoli i buketter. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Häll ströbröd på en tallrik och blanda med paprikapulver.
- Frasig kyckling: Krydda minutfilé med salt. Vänd sedan kycklingen i ströbrödsblandningen så att det täcker runt om. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min per sida på hög värme. Lägg över på ugnsplåten med broccoli. Tillaga klart högt upp i ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Tzatziki: Grovriv gurka och pressa ur lite av vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök och lite salt.
- Servera frasig kyckling med rostad broccoli, tzatziki och nykokt bulgur - se tips!