
Mexiko
Utan gluten
Mexikanskt ris med kyckling
jalapeño- och koriandersåsNytt recept
Under 45 min
19 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Svarta bönor
1 förp
Majs
1 förp
Basmatiris
135 g
Krossade tomater
1 förp
Three spices
2 tsk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Kycklinglårfilé
300 g
Three spices
2 tsk
Salt
½ tsk
Olja
Jalapeño
½ st
Koriander
10 g
Majonnäs
½ dl
Lime
½ st
Salt
¾ krm
Vitlök
½ klyfta
Lime
½ st
Socker
½ tsk
Salt
1 krm
Gemsallad
1 förp
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 841 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 91 g
- Protein:
- 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För en mildare sås - plocka bort kärnhuset från jalapeñon!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär röd paprika i tärningar. Finhacka vitlök. Häll av och skölj svarta bönor och majs.
Krydda kycklinglårfilé med salt och three spices. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min per sida, tills de fått en fin stekyta. Lägg över kycklingen på en tallrik, låt stekpannan stå till mexikanskt ris.
Tillsätt eventuellt lite extra olja till stekpannan. Stek paprika och vitlök ca 1 min. Tillsätt basmatiris, svarta bönor, majs, krossade tomater, three spices, vatten och kycklingbuljong. Koka upp och låt sjuda ca 2 min.
Häll över risblandningen i en rymlig ugnsform. Lägg den stekta kycklingen ovanpå riset och täck formen med ugnsfolie. Ställ in ugnsformen mitt i ugnen. Tillaga ca 20-25 min, tills riset känns mjukt.
Skär jalapeño i små bitar (se tips) och lägg i en mixerbunke. Tillsätt koriander, vitlök, majonnäs, pressad limesaft och salt. Mixa ihop allt till en sås med stavmixer.
Blanda ihop pressad limesaft, olja, socker och salt i en skål. Bryt grova bitar av gemsallad och blanda ner i skålen tillsammans med koriander.
Servera mexikanskt ris med kyckling, limedressad sallad och jalapeño- och koriandersås.
Smaklig måltid!