ViktVäktarna
Utan gluten
Vegetariskt
Citronrisotto
med broccolini och basilikadressade cocktailtomater3.91 (159)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Risottoris
150 g
Tanelliost, (20 g)
1 st
Citron, (citronsaft+skal)
1 st
Salt
Svartpeppar
Broccolini
1 förp
Olivolja
1 tsk
Salt
Cocktailtomater
125 g
Basilikaolja
½ förp
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 766 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 130 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Dra från värmen.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 1 min.
Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Finriv tanelliost.
Lägg cocktailtomater i en skål och blanda med basilikaolja. Krydda med lite nymald svartpeppar.
Ansa broccolinin från eventuella träiga bitar där den är avskuren. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs broccolini ca 3 min, tills den mjuknat något. Krydda med lite salt.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner riven tanelliost till grytan. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
Servera risotto i djupa tallrikar med broccolini och cocktailtomater. Toppa med citronskal.
Smaklig måltid!