Pasta med ostsås, broccoli och tomat- och basilikasallad
15-20
Vegetariskt

Pasta med ostsås, broccoli och tomat- och basilikasallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Pasta

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Broccolibuketter
1 förp

Ostsås

Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vatten
1 dl
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
½ dl
Quattrocento (Mjölk)
75 g
Salt
Svartpeppar

Tomat- och basilikasallad

Tomat
2 st
Basilika creme
1 förp
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 767 kcal
  • Fett 37 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Förberedelse: Riv quattrocento på fina sidan av rivjärnet. 
  3. Koka mezze maniche enligt tidsangivelse på förpackningen. Låt broccolibuketter koka med de sista 2 minuterna.
  4. Ostsås: Smält smör i en liten kastrull. Tillsätt vetemjöl och rör runt. Vispa ner vatten och crème fraiche, lite i taget. Koka ca 3 min. Vispa ner den rivna osten. När osten smält, dra från värmen och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  5. Tomat- och basilikasallad: Tärna tomat och lägg i en bunke. Blanda ner basilika creme och ruccola.
  6. Häll av pastan och broccolin. Lägg tillbaka i kastrullen och rör ned ostsåsen. Blanda väl. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera ost- och broccolipasta med tomat- och basilikasallad.