Larb på fläskfärs med rädisor, mynta och chili flakes

Larb på fläskfärs med rädisor, mynta och chili flakes

Nytt recept
Under 30 min
19 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • salt
Romansallad
½ st
Gurka
½ st
Rädisor
1 förp
Mynta
20 g
Ingefära
¼ bit
Limeskal
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Rödlök
½ st
Morot
1 st
Ingefära
¼ bit
Lime
1 st
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
1 ½ msk
(Sojabönor, Vete)
Fisksås
1 msk
(Fisk)
Socker
2 ½ tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
718 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka rödlök. Skala och halvera morot på längden, skär sedan i tunna sneda skivor. Skala och finriv all ingefära. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. 
 Skär romansallad i mindre bitar, ca 2x2 cm. Tärna gurka. Kvarta rädisor. Grovhacka mynta. Lägg allt i en salladsskål, spara gärna lite mynta till servering. 
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med japansk soja, limeskal och hälften av den rivna ingefäran.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, lök och morot. Fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt resten av den rivna ingefära, japansk soja, fisksås, socker och chili flakes (efter egen smak). Fräs ca 3 min. Smaka av med pressad limesaft och lite salt. 
Blanda ner larb i salladsskålen. Toppa med mynta och chili flakes (valfritt). Servera med jasminris. 
Smaklig måltid!