Larb på fläskfärs med rädisor, mynta och chili flakes
20-30

Larb på fläskfärs med rädisor, mynta och chili flakes

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • socker
  • salt

Sallad

Romansallad
½ st
Gurka
½ st
Rädisor
1 förp
Mynta
20 g

Sojadipp

Ingefära
¼ bit
Limeskal
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk

Larb

Rödlök
½ st
Morot
1 st
Ingefära
¼ bit
Lime
1 st
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Fisksås (Fisk)
1 msk
Socker
2 ½ tsk
Chili flakes
1 krm
Salt

Till servering

Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 722 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Hacka rödlök. Skala och halvera morot på längden, skär sedan i tunna sneda skivor. Skala och finriv all ingefära. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. 
  3. Sallad: Skär romansallad i mindre bitar, ca 2x2 cm. Tärna gurka. Kvarta rädisor. Grovhacka mynta. Lägg allt i en salladsskål, spara gärna lite mynta till servering. 
  4. Sojadipp: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med japansk soja, limeskal och hälften av den rivna ingefäran.
  5. Larb: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, lök och morot. Fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt resten av den rivna ingefära, japansk soja, fisksås, socker och chili flakes (efter egen smak). Fräs ca 3 min. Smaka av med pressad limesaft och lite salt. 
  6. Blanda ner larb i salladsskålen. Toppa med mynta och chili flakes (valfritt). Servera med jasminris.