25-35
Laktosfri
Utan gluten
Ugnsbakad lax med potatis- och palsternackspuré, sockerärtor och citron
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mjölk
- smör
- salt
Potatis- och palsternackspuré
Mospotatis
400 g
Palsternacka
1 st
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Smör (Mjölk)
½ msk
Salt
½ tsk
Ugnsbakad lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Peppar- och fänkålsmix (Senap)
½ förp
Salt
2 krm
Till servering
Sockerärtor
1 förp
Citron
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 590 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 50 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om inte alla gillar peppar- och fänkålsmix så går det lika bra att bara använda salt och lite nymald svartpeppar!
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Potatis- och palsternackspuré: Skala och dela mospotatis och palsternacka i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten.
- Ugnsbakad lax: Lägg laxfiléer i en ugnsform. Krydda med peppar- och fänkålsmix (se tips!) och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills laxen är klar.
- Lägg sockerärtorna i en sil och låt ångkokas över potatisen ca 2 min.
- Potatis- och palsternackspuré: Häll av potatis och palsternacka. Blanda med mjölk och smör. Vispa till en puré med ballong- eller elvisp. Krydda med salt.
- Klyfta citron. Servera ugnsbakad lax med potatis- och palsternackspuré, sockerärtor och citronklyfta.