Utan gluten
Gräddig kyckling med potatis
dill- och citronströssel3.59 (70)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
Morot
2 st
Smör
½ msk
Kycklingfilé strimlad
250 g
Vitlök
2 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vispgrädde
1 dl
Mjölk
1 dl
Dill
10 g
Citron
½ st
Salt
½ krm
Potatis
400 g
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 534 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 44 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har tid - skala gärna potatisen och pressa den till servering!
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten (se tips!).
Skala och slanta morot. Hetta upp smör i en stekgryta och stek kyckling och morot på hög värme ca 2 min. Krydda med pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt vispgrädde och mjölk. Låt puttra ca 3 min.
Finhacka dill. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda dill, citronskal och salt direkt på skärbrädan eller i en skål.
Klyfta den använda citronen.
Servera kyckling i gräddsås med kokt potatis, rädisor och citronklyfta. Toppa med dill- och citronströssel.
Smaklig måltid!