Gräddig kyckling med dill- och citronströssel
Utan gluten

Gräddig kyckling med potatis

dill- och citronströssel
3.59 (70)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Morot
2 st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Kycklingfilé strimlad
250 g
Vitlök
2 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Dill
10 g
Citron
½ st
Salt
½ krm
Potatis
400 g
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
534 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
44 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har tid - skala gärna potatisen och pressa den till servering!

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten (se tips!).
Skala och slanta morot. Hetta upp smör i en stekgryta och stek kyckling och morot på hög värme ca 2 min. Krydda med pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt vispgrädde och mjölk. Låt puttra ca 3 min.
Finhacka dill. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda dill, citronskal och salt direkt på skärbrädan eller i en skål.
Klyfta den använda citronen.
Servera kyckling i gräddsås med kokt potatis, rädisor och citronklyfta. Toppa med dill- och citronströssel.
Smaklig måltid!