Köttfärslimpa med skysås och pressgurka
40-50
Laktosfri

Köttfärslimpa med skysås och pressgurka

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • ättiksprit (12%)
  • socker
  • vatten
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger

Tillbehör

Potatis
400 g
Morötter
150 g
Bladpersilja
20 g

Köttfärslimpa

Bananschalottenlök
1 st
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Salt
½ tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g

Pressgurka

Gurka
½ st
Ättiksprit (12%)
½ msk
Socker
1 msk
Vatten
2 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 536 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Tillbehör: Koka potatis i lättsaltat vatten. Dela morötter i stubbar. Låt koka med potatisen ca 5 min mot slutet av tillagningstiden.
  3. Köttfärslimpa: Finhacka bananschalottenlök. Lägg löken i en bunke och blanda ner mjölk, salt, kinesisk soja, lite nymald svartpeppar och nötfärs. 
  4. Forma färsen till en smal limpa och lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills limpan är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Pressgurka: Skär gurka i tunna skivor, gärna med osthyvel. Lägg i en bunke och tillsätt ättiksprit, socker och vatten. Blanda och låt stå till servering.
  6. Skysås: Smält smör i en stekpanna. Pudra över vetemjöl. Vispa ner skyn från formen med köttfärslimpa, vatten och balsamvinäger. Sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt eventuellt några droppar kinesisk soja för fin färg.
  7. Grovhacka bladpersilja. Servera köttfärslimpa med nykokt potatis, skysås, pressgurka och morötter. Toppa med persilja!